Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Οστεοπόρωσης 20-24 Μαρτίου


Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τo Metropolitan Hospital θέλοντας να τιμήσει τη γυναίκα αλλά και να τονίσει την αξία και τη σημασία της πρόληψης, προσφέρει ένα δωρεάν προληπτικό έλεγχο κατά κατά της οστεοπόρωσης. Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος ισχύει από 20-24 Μαρτίου για τα 15 πρώτα μέλη της κοινότητας Metropolitan Connect που θα κλείσουν ραντεβού μέσω της διαδικτυακής κοινότητας και περιλαμβάνει ένα δωρεάν έλεγχο οστικής πυκνότητας.

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν ώστε να κλείσουμε το ραντεβού σας. Η εξέταση αφορά άτομα που δεν έχουν προηγούμενο ιστορικό νοσηλείας για Οστεοπόρωση. Τα ραντεβού, αναλόγως της διαθεσιμότητας θα ορισθούν στο χρονικό διάστημα από 20 έως 24 Μαρτίου 2017. 


Check_Appointment.png


Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι νόσος που οφείλεται στην απώλεια οστικής μάζας. Η οστική μάζα σχηματίζεται σιγά - σιγά από την αρχή της ζωής του ανθρώπου, φθάνει στη μεγαλύτερη πυκνότητα της (κορυφαία οστική μάζα) στην ηλικία των 25-35 ετών και από την ηλικία των 45 ετών αρχίζει να μειώνεται σταδιακά. Στην οστεοπόρωση, η σύνθεση του οστού και ο όγκος του σκελετού παραμένουν φυσιολογικά ενώ η οστική μάζα ελαττώνεται και μ' αυτό τον τρόπο τα οστά γίνονται «αραιότερα», με μειωμένη αντοχή και μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν κατάγματα όταν ασκούνται πάνω τους δυνάμεις. Όσο μεγαλύτερη οστική μάζα έχει ο άνθρωπος τόσο μειώνει τον κίνδυνο να πάθει οστεοπόρωση. Αυτή η διαπίστωση αποτελεί το «κλειδί» στην πρόληψη της νόσου.

Οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση της οστικής μάζας και αυξάνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης είναι:

  1. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες και γυναίκες με χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων (ιδίως μετά την εμμη νόπαυση ή μεγαλύτερες των 50 ετών) έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν οστεοπόρωση.
  2. Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ελαττώνει την «οστεοβλαστική» δραστηριότητα των οστών, έχει δηλαδή αρνητική επίδραση στα κύτταρα που σχηματίζουν τα οστά μας.
  3. Η πρόσληψη καφεΐνης μεγαλώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης αλλά δεν έχει πλήρως διευκρινισθεί μέσω ποίου βιολογικού μηχανισμού. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι η καφείνη διεγείρει την αποβολή ασβεστίου στα ούρα.
  4. Η πρόσληψη αλατιού πέρα από το κανονικό έχει σαν αποτέλεσμα την αποβολή ασβεστίου με τα ούρα.
  5. Μικρή πρόσληψη ασβεστίου από δίαιτα πτωχή σε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα 
  6. Η πρόσληψη ζωικών πρωτεϊνών (όπως αυτές του κρέατος) σε ποσοστό που ξεπερνά το 20% των ημερησίων θερμίδων δημιουργεί «αρνητικό ισοζύγιο ασβεστίου», βοηθά δηλαδή μεγάλη ποσότητα ασβεστίου να φεύγει από τον οργανισμό αποβαλλόμενο με τα ούρα.
  7. Η καθημερινή κίνηση και η συστηματική γυμναστική (20' τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα) βοηθά το χτίσιμο γερών οστών και επίσης μας βοηθά να αποφύγουμε την απώλεια οστικής πυκνότητας.

Inform_Friends_Check.png


Γίνε μέλος της Κοινότητας Metropolitan Hospital Connect

Showing 1 reaction

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates