Πρωτοποριακή Τεχνική για την αντικατάσταση βαλβίδας σε καρδιοπαθείς

epemvatikh_kardiologia.jpg

Εντυπωσιακή ανακάλυψη στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας αποτελεί η κατασκευή και εφαρμογή στην κλινική πράξη της διακαθετηριακής εμφύτευσης αορτικής βαλβίδας (TAVI) για την αντιμετώπιση ασθενών με βαριά στένωση της αορτής.

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική ανοίγει νέους ορίζοντες ως εναλλακτική επιλογή της χειρουργικής αντικατάστασης της βαλβίδας σε ασθενείς υψηλού χειρουργικού κινδύνου. Ενσωματωμένη σε ειδικό καθετήρα η βιοπροσθετική βαλβίδα προωθείται μέσω της μηριαίας αρτηρίας ή σπανιότερα μέσω της υποκλειδίου αρτηρίας, και τοποθετείται στην θέση της πάσχουσας αορτικής βαλβίδας χωρίς την ανάγκη εξωσωματικής κυκλοφορίας.

Η εμπειρία μας από τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο Metropolitan Hospital έχει καταδείξει ότι η μέθοδος είναι ασφαλής και ιδιαίτερα αποτελεσματική και οι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο μετά από 3-4 ημέρες νοσηλείας.

Στο Metropolitan Hospital πραγματοποιούνται επίσης επεμβάσεις κατάλυσης (ablation) για την θεραπεία συμπλοκών καρδιακών αρρυθμιών με την εφαρμογή συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και με δυνατότητες έγχρωμης τρισδιάστατης χαρτογράφησης των καρδιακών κοιλοτήτων ώστε να επιτυγχάνεται η ακριβής εντόπιση της αρρυθμιογόνου εστίας με αποτέλεσμα την επιτυχή κατάλυση αυτής.

Ακόμη, η εφαρμογή της θεραπείας επανασυγχρονισμού της καρδιάς που επιτυγχάνεται με την βηματοδότηση της αριστερής κοιλίας συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates