Η ενημέρωση είναι...όπλο! (Άρθρο)

Διαταραχές θυρεοειδούς: Πώς επηρεάζουν την καρδιά;

Αυτός ο μικρός αδένας σε σχήμα πεταλούδας που ονομάζεται θυρεοειδής έχει τόσο μεγάλη σημασία για την υγεία μας… Ελέγχει πολυάριθμες σωματικές λειτουργίες, αφού οι ορμόνες που απελευθερώνει επηρεάζουν τον μεταβολισμό, τον καρδιακό παλμό και όχι μόνο.

Για τον λόγο αυτό, όταν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στον θυρεοειδή, όπως ο υποθυρεοειδισμός ή ο υπερθυρεοειδισμός, προκαλούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις που επηρεάζουν πολλαπλά όργανα και συστήματα του οργανισμού. Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Circulation υπογραμμίζει τον αντίκτυπο των διαταραχών του θυρεοειδούς στην καρδιακή λειτουργία

Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία πέτρας στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά 

Παράδοξα σημάδια ασθένειας που φαίνονται στο δέρμα.
 • Έκζεμα:Συνδέεται με την κατάθλιψη και το άγχος
 • Ψωρίαση: Συνδέεται με την καρδιοπάθεια
 • Ροδόχρους νόσος: Συνδέεται με το Αλτσχάιμερ
 • Λεύκη: Συνδέεται με τις διαταραχές του θυρεοειδούς
 • Καρκίνος δέρματος: Συνδέεται με άλλες μορφές καρκίνου  
Tροφές που ευνοούν τις πέτρες στα νεφρά 

Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία στέρεων σχηματισμών στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά. Υπολογίζεται ότι το 80% της πέτρας των νεφρών αποτελείται από κοιτάσματα ασβεστίου. Γι’ αυτό και πρέπει να αποφεύγετε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα με υψηλό οξαλικό οξύ.

Τέτοιες είναι:

Το σπανάκι, η μελιτζάνα, η ντομάτα, η πατάτα, τα φιστίκια, η ζάχαρη, τα αμύγδαλα και το κακάο. Τον κίνδυνο δημιουργίας πέτρας στα νεφρά μπορεί επίσης να αυξήσει η πρόσληψη υψηλής ποσότητας ζωικού λίπους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, το γκρέιπφρουτ επίσης μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά. Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε όλα τα είδη των τροφίμων που μπορούν να αποσπάσουν νερό από το σώμα προκα- λώντας αφυδάτωση. Αυτά περιλαμβάνουν το αλκοόλ, τον καφέ, τη ζάχαρη, το πολύ ασβέστιο κ.λπ. 

Πώς θα καταλάβετε ότι παθαίνετε καρδιακή προσβολή 

Η καρδιακή προσβολή είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο συμβαίνει όταν μια από τις στεφανιαίες αρτηρίες που τροφοδοτούν το μυοκάρδιο με αίμα, παθαίνει μερική ή ολική απόφραξη. Το αποτέλεσμα είναι μια σοβαρή βλάβη ή νέκρωση του μέρους εκείνου του μυοκαρδίου 

Επειγόντως στο Γιατρό, αν: 
 1. Νιώθετε έναν επίμονο, ήπιας έντασης πόνο στο στήθος που συνδυάζεται με δυσκολία στην αναπνοή πιθανό πρόβλημα: Έμφραγμα
 2. Έχετε πολύ ισχυρό πόνο στην κοιλιά πιθανό πρόβλημα: Σκωληκοειδίτιδα ή κύστη στην ωοθήκη
 3. Χτυπήσατε στο κεφάλι πιθανό πρόβλημα: Διάσειση
 4. Σημαντική αιμορραγία μετά από τραυματισμό πιθανό πρόβλημα: Χρειάζονται ράμματα
 5. Έχετε πολύ δυνατό πονοκέφαλο πιθανό πρόβλημα: Ρήξη ανευρύσματος ή εγκεφαλικό που εξαρτάται από την αρτηρία που φέρει τη στένωση και έχει αποφραχθεί. Συμπτώματα: πίεση ή σφίξιμο στην περιοχή του θώρακα, πόνος στο στήθος, πόνοι στο σώμα, πόνος στα χέρια ή στο πάνω μέρος της πλάτης και το σαγόνι, κρύος ιδρώτας, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή, άγχος.
Το μούδιασμα στο πρόσωπο δεν είναι και τόσο αθώο - Δείτε ποιες σοβαρές ασθένειες κρύβει! 
 • Κακή θέση: Η άσκηση των δραστηριοτήτων με το κεφάλι μπορεί να δημιουργήσει πίεση και φλεγμονή του τριδύμου νεύρου.
 • Εγκεφαλικό: Τα εγκεφαλικά επεισόδια που προκαλούνται από απόφραξη της ροής του αίματος σε ένα τμήμα του εγκεφάλου. Αυτό μπορεί να παράγει αδυναμία ή παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου και του σώματος. Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι σοβαρά και απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Ορισμένα εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να οδηγήσουν σε αιμορραγία στον εγκέφαλο και να είναι απειλητικά για τη ζωή και μπορεί να απαιτούν επείγουσα επέμβαση.
 • Παράλυση: Η παράλυση συνήθως οφείλεται στη μία πλευρά του προσώπου. Σπάνιες περιπτώσεις αφορούν και τις δύο πλευρές και συνήθως σχετίζονται με λοίμωξη από ένα τσίμπημα από τσιμπούρι (νόσος του Lyme).
 • Νευραλγία τριδύμου: Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από φλεγμονή ή ερεθισμό του τριδύμου νεύρου. Οι αιτίες περιλαμβάνουν μη φυσιολογική ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων γύρω από το νεύρο, όγκους και φλεγμονή.
 • Σκλήρυνση κατά πλάκας

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates