ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

171012_MC_SMCampaign_DietHealthControl_3FB_(1).jpg

Η διατροφή που ακολουθούμε καθημερινά παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και μάλιστα θεωρείται προληπτικό μέσο για διάφορα προβλήματα υγείας όπως παχυσαρκία, καρδιοπάθειες, διαβήτη ακόμη και ορισμένα είδη καρκίνου. Ένας δυνατός οργανισμός με θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προσφέρει προστασία από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι και σοβαρότερες παθήσεις αφού βοηθά τον οργανισμό να ενισχύσει τη φυσική άμυνά του. 

Το Metropolitan φροντίζοντας για την υγείας σας και τη φυσική σας κατάσταση προσφέρει στα 10 πρώτα μέλη της Κοινότητας Metropolitan Connect που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον ένα δωρεάν διατροφικό έλεγχο ο οποίος περιλαμβάνει:

 • Λήψη ιστορικού από εξειδικευμένο γιατρό 
 • Σωματομέτρηση 
 • Λιπομέτρηση
 • Προσωπική στοχοθέτηση και σχεδιασμό, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, προγράμματος διατροφής 

Συμπλήρωσε την φόρμα εδώ και κλείσε το ραντεβού σου

Τα ραντεβού για τα Προγράμματα Προληπτικών Ελέγχων κλείνονται ΜΟΝΟ μέσω της παραπάνω φόρμας.


ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

171018_MC_SMCampaign_Osteoporosis_CheckUp.jpg

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Οστεοπόρωσης και με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την οστεοπόρωση προσφέρεται στα 8 πρώτα μέλη της Κοινότητας Metropolitan Connect που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον ένας δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστικής πυκνότητας.

Η οστεοπόρωση είναι νόσος που οφείλεται στην απώλεια οστικής μάζας. Η οστική μάζα σχηματίζεται σιγά - σιγά από την αρχή της ζωής του ανθρώπου, φθάνει στη μεγαλύτερη πυκνότητα της (κορυφαία οστική μάζα) στην ηλικία των 25-35 ετών και από την ηλικία των 45 ετών αρχίζει να μειώνεται σταδιακά. Στην οστεοπόρωση, η σύνθεση του οστού και ο όγκος του σκελετού παραμένουν φυσιολογικά ενώ η οστική μάζα ελαττώνεται και μ' αυτό τον τρόπο τα οστά γίνονται «αραιότερα», με μειωμένη αντοχή και μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθουν κατάγματα. 

Οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση της οστικής μάζας και αυξάνουν τον κίνδυνο οστεοπόρωσης είναι:

 1. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα οιστρογόνων στις γυναίκες και γυναίκες με χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων (ιδίως μετά την εμμη νόπαυση ή μεγαλύτερες των 50 ετών) έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν οστεοπόρωση.
 2. Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ελαττώνει την «οστεοβλαστική» δραστηριότητα των οστών, έχει δηλαδή αρνητική επίδραση στα κύτταρα που σχηματίζουν τα οστά μας.
 3. Η πρόσληψη καφεΐνης μεγαλώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης αλλά δεν έχει πλήρως διευκρινισθεί μέσω ποίου βιολογικού μηχανισμού. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι η καφείνη διεγείρει την αποβολή ασβεστίου στα ούρα.
 4. Η πρόσληψη αλατιού πέρα από το κανονικό έχει σαν αποτέλεσμα την αποβολή ασβεστίου με τα ούρα.
 5. Μικρή πρόσληψη ασβεστίου από δίαιτα πτωχή σε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα 
 6. Η πρόσληψη ζωικών πρωτεϊνών (όπως αυτές του κρέατος) σε ποσοστό που ξεπερνά το 20% των ημερησίων θερμίδων δημιουργεί «αρνητικό ισοζύγιο ασβεστίου», βοηθά δηλαδή μεγάλη ποσότητα ασβεστίου να φεύγει από τον οργανισμό αποβαλλόμενο με τα ούρα.
 7. Η καθημερινή κίνηση και η συστηματική γυμναστική (20' τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα) βοηθά το χτίσιμο γερών οστών και επίσης μας βοηθά να αποφύγουμε την απώλεια οστικής πυκνότητας.

Συμπλήρωσε τη φόρμα εδώ και κλείσε το ραντεβού σου. 

 Τα ραντεβού για τα Προγράμματα Προληπτικών Ελέγχων κλείνονται ΜΟΝΟ μέσω της παραπάνω φόρμας.


Γίνε μέλος της Κοινότητας Metropolitan Hospital Connect

connect

get updates