ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜAΤΟΣ

Αυτό το Forum είναι για όσους ενδιαφέρονται για ζητήματα υγείας που άπτονται της Υγείας του Πεπτικού Συστήματος.

Μέσα από αυτή την ενότητα θα έχετε πρόσβαση σε ενδιαφέροντα άρθρα από την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία αλλά και από καταξιωμένους Έλληνες ιατρούς.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις με άλλους που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με εσάς. Μπορείτε να δημοσιεύσετε μια προσωπική σας εμπειρία που πιστεύεται ότι θα είναι χρήσιμη στα άλλα μέλη της κοινότητας.Η Εκκολπωματική Νόσος: όσα πρέπει να γνωρίζουμε (Video)

Ο Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Εντέρου, Σάββας Παπαγρηγοριάδης, μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την εκκολπωματική νόσο.


Η πρόπτωση του ορθού (Video)

Ο Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Εντέρου, Σάββας Παπαγρηγοριάδης, μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τη πρόπτωση του ορθού. 


Έχω συχνά κάψιμο στο στήθος. Τι με ενοχλεί και τι πρέπει να τρώω; (Άρθρο)

Το κάψιμο που νιώθεις στο στήθος και στο λαιμό συνήθως δεν έχει να κάνει με την καρδιά σου. Συμβαίνει όταν τα στομαχικά υγρά παλινδρομούν και ανεβαίνουν προς τα επάνω με αποτέλεσμα να ερεθίζουν τον οισοφάγο σου, ο οποίος συνδέει το στόμα με το στομάχι σου. Συγκεκριμένες τροφές μπορεί να προκαλέσουν το κάψιμο αυτό, αλλά δεν είναι όμοιες για όλους. Επέλεξε με προσοχή τις τροφές και υιοθέτησε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις το κάψιμο στο στήθος.

 

Read more


Τέλος στις αιμορροΐδες ανώδυνα (Άρθρο)

Σήμερα πλέον, με την εξέλιξη της ιατρικής σε συνδυασμό με την τεχνολογία του 21ου αιώνα, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αιμορροΐδων ανώδυνα, αναίμακτα.

Read more

Οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων μειώνουν τις γαστρεντερικές επιπλοκές (Άρθρο)

Η μελέτη για την κλοπιδογρέλη και τη μείωση των γαστρεντερικών επιπλοκών (COGENT) έδειξε ότι οι αναστολείς της αντλίας πρωτονίων μείωσαν με ασφάλεια τις επιπλοκές σε ασθενείς που χρειάζονταν διπλή αντιαιμοπεταλιακή θεραπεία. Ωστόσο, η ανεύρεση της κατάλληλης προφυλακτικής δόσης παραμένει υπό διευκρίνιση.

Read more

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Γιατί δεν πρέπει να αγνοούμε τα συμπτώματα; (Άρθρο)

Προβλήματα στη σωματική και την ψυχική υγεία αλλά και στην ευτυχία του ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, μια νόσος που προκαλεί ενοχλητικά συμπτώματα και που εάν παραμεληθεί μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε καρκίνο.

Read more

Γαστρεντερίτιδα: 4 Tips για ταχύτερη ανακούφιση (Άρθρο)

Ο πυρετός, η ναυτία, τα ρίγη, η διάρροια και οι γενικευμένοι πόνοι που συνοδεύουν τη γαστρεντερίτιδα είναι συμπτώματα εξαιρετικά ενοχλητικά. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να καταπραΰνετε ταχύτερα τις ενοχλήσεις.

Read more


connect

get updates