Γυρίζω στη δουλειά μετά τον καρκίνο. Τι πρέπει να κάνω; (Άρθρο)

Μπορεί κάποιοι από εμάς από επιλογή ή από ανάγκη να συνεχίζουμε τη δουλειά μας κατά τη διάρκεια της θεραπείας μας κατά του καρκίνου. Όμως οι περισσότεροι σταματάμε να δουλεύουμε και αποφασίζουμε μετά τη θεραπεία μας εάν θα συνεχίσουμε με κάποιο τρόπο τη δουλειά μας ή θα τη σταματήσουμε.

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό ακούγεται τρομακτικό και υπερβολικά δύσκολο όμως μπορούμε να το διαχειριστούμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας αν αποφασίσουμε ότι θα γυρίσουμε στη δουλειά μας.

Μπορούμε να επιλέξουμε πόση ενέργεια θα καταναλώνουμε γυρίζοντας στη δουλειά και αυτό πρέπει να το πούμε και στους συναδέλφους μας, εάν όχι στους άμεσα συνεργαζόμενους μαζί μας, σίγουρα στον προϊστάμενό μας.

Δεν χρειάζεται να λέμε σε όλους για τον καρκίνο μας.  Εάν ξεκινάμε σε καινούρια δουλειά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αναλύσουμε το ιατρικό μας ιστορικό και δεν χρειάζεται να απαντήσουμε σε ερωτήσεις σχετικά με την υγεία μας.  Εάν ωστόσο η κατάστασή μας μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή μας ίσως είναι καλή ιδέα να ενημερώσουμε το αφεντικό μας.

Μπορείς λόγω της κατάστασης της υγείας σου να ζητήσεις να δουλεύεις λιγότερες ημέρες ή ώρες και σίγουρα μπορείς να ζητήσεις άδειες για να κάνεις τα ραντεβού με τον γιατρό σου και να κάνεις τη θεραπεία σου.  Μια επίσης εναλλακτική λύση που μπορείς να προτείνεις στο αφεντικό σου είναι να δουλεύεις από το σπίτι, εάν αυτό είναι εφικτό.

Σίγουρα μετά τη δύσκολη εμπειρία του καρκίνου οι προτεραιότητες σου θα αλλάξουν.  Ωστόσο είναι πολλοί αυτοί που ο καρκίνος τους τάραξε τόσο που άρχισαν να κάνουν κάτι καινούριο και περισσότερο αποδοτικό στη δουλειά τους.

Δεν έχει σημασία τι θα αποφασίσεις να κάνεις. Σημασία έχει να μην ξεχνάς να είσαι επιεικής με τον εαυτό σου, να κάνεις διαλείμματα μέσα στην ημέρα, να περιμένεις ότι θα κουράζεσαι, να είσαι σε εγρήγορση εάν παρατηρήσεις κάποια προβλήματα στην υγεία σου και να έχεις θετική σκέψη.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates