Εγχείρηση προστάτη. Τι κάνω μετά; (Άρθρο)

Μετά την εγχείρηση προστάτη δεν ξέρεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι διαλέγεις να έχεις μια γρήγορη, χωρίς πόνο ανάρρωση ή μια επίπονη εμπειρία που θα διαρκέσει από μερικές ημέρες έως και μερικές εβδομάδες.

Ευτυχώς για τους περισσότερους από εμάς η προστατεκτομή είναι συνήθως εύκολη και όχι τόσο επίπονη, ειδικά μάλιστα αν ακολουθήσουμε και τα παρακάτω βήματα για ακόμη πιο γρήγορη ανάρρωση.

1. Πρώτο και κυριότερο μένεις ξαπλωμένος τις πρώτες ημέρες.  Απέφυγε να μένεις όρθιος πολλές ώρες που σημαίνει ότι τις πρώτες ημέρες δεν βγαίνεις έξω για φαγητό, σινεμά και δεν κάνεις καμία από τις δραστηριότητές σου. Χαλάρωσε και απόλαυσε το σπίτι σου για μερικές ημέρες.

2. Δεν σηκώνεις βάρη για περίπου 2 εβδομάδες ακόμη και αν αισθάνεσαι ότι μπορείς να μετακινήσεις τις ντουλάπες, το ψυγείο ή οτιδήποτε άλλο μέσα στο σπίτι αυτό που επιτρέπεται να σηκώνεις είναι έως 2 κιλά το πολύ.  Εάν είσαι φανατικός της γυμναστικής ξεχνάς τα σκουότ, τα ψαλίδια και τις πιέσεις στα πόδια για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Οι μύες σου θα είναι μια χαρά και χωρίς τα βάρη για αυτές τις ημέρες.

3. Χρησιμοποίησε παγοκύστες για περίπου 20-30 λεπτά τη φορά με ενδιάμεσα διαλείμματα των 10 λεπτών.  Αυτό θα μειώσει τη φλεγμονή, το πρήξιμο και θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Την παγοκύστη τη βάζεις έξω από το εσώρουχο, πάνω από τα ρούχα, ποτέ απευθείας στο δέρμα. It is best to ice up down there (20 to 30 minutes on, 10 off) for the first few days after the vasectomy.  You can use frozen peas.

4. Φόρεσε αθλητικό εσώρουχο με ενίσχυση έξω από το κανονικό σου εσώρουχο για την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση, θα σε κάνει να αισθανθείς πιο άνετα και θα σου προσφέρει υποστήριξη. Η κίνηση και η βαρύτητα δεν είναι καλές για τους πρόσφατα τραυματισμένους ιστούς μέσα στους όρχεις σου.

5. Πάρε αντιφλεγμονώδη όπως ακριβώς σου έχει συστήσει ο γιατρός σου για τις πρώτες ημέρες προκειμένου να μειωθεί η φλεγμονή και το πρήξιμο και να νιώσεις καλύτερα. Μίλα με τον γιατρό σου οπωσδήποτε για τα αντιφλεγμονώδη εάν έχεις πρόβλημα με το στομάχι σου.

6. Καθόλου σεξ για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Πρέπει να αφήσεις την περιοχή να γιατρευτεί. Παίρνεις όλα τα μέτρα αντισύλληψης γιατί μετά την επέμβαση συνεχίζεις να είσαι γόνιμος απλά θα πάρει μερικές εβδομάδες στο σπέρμα σου να καθαρίσει, το όποιο θα πρέπει και να ελέγξεις στις 8 περίπου εβδομάδες.  Σε καμία περίπτωση μη θεωρήσεις ότι μετά την επέμβαση παύεις να είσαι γόνιμος.

The good news is that for most men, recovery after a vasectomy is relatively easy and painless, especially when you follow these simple guidelines.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates