ΑΝΔΡΑΣ & ΥΓΕΙΑ

Αυτό το Forum είναι για όσους ενδιαφέρονται για ζητήματα υγείας που άπτονται στην Υγεία του Άνδρα.

Μέσα από αυτή την ενότητα θα έχετε πρόσβαση σε ενδιαφέροντα άρθρα από την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία αλλά και από καταξιωμένους Έλληνες ιατρούς.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις με άλλους που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με εσάς. Μπορείτε να δημοσιεύσετε μια προσωπική σας εμπειρία που πιστεύεται ότι θα είναι χρήσιμη στα άλλα μέλη της κοινότητας.


12 Μύθοι για τη στυτική δυσλειτουργία ξεσκεπάζονται (Άρθρο)

Read more

Εγχείρηση προστάτη. Τι κάνω μετά; (Άρθρο)

Μετά την εγχείρηση προστάτη δεν ξέρεις τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι διαλέγεις να έχεις μια γρήγορη, χωρίς πόνο ανάρρωση ή μια επίπονη εμπειρία που θα διαρκέσει από μερικές ημέρες έως και μερικές εβδομάδες.

Read more

Πώς καταλαβαίνω το εγκεφαλικό; (Video)

Can you recognize the warning signs of a stroke? It’s very important to know the symptoms so you can get help quickly. The sooner you identify a stroke, the less likely you’ll have serious brain damage. Remember the acronym F.A.S.T. to help point out 4 important warning signs. 


Επανάσταση στη θεραπεία της κήλης χωρίς σημάδια και ουλές (Άρθρο)

Περισσότερες από 20.000.000 επεμβάσεις αποκατάστασης κηλών γίνονται σε ετήσια βάση παγκοσμίως, αποτελώντας έτσι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, την πιο συχνή χειρουργική επέμβαση στον κόσμο. 

Read more

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον καρκίνο του προστάτη (Άρθρο)

Στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη βοηθά η μεσογειακή δίαιτα και η διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, φρούτα και λαχανικά. Αντίθετα, ο κίνδυνος για πρόσληψη από τη νόσο εξαρτάται κατά πολύ από τη γεωγραφική περιοχή, την ηλικία και την επαγγελματική έκθεση σε βαρέα μέταλλα. Μεγάλη σημασία έχει φυσικά και η ενδεχόμενη γενετική προδιάθεση του ατόμου.

Read more

5 Έλεγχοι που κάθε άντρας πρέπει να κάνει για την Υγεία του (Άρθρο)

Ενδεχομένως αποτελεί ανδρικό προνόμιο η φοβία για τους γιατρούς καθώς σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει στο περιβάλλον σας, άνδρες να αποφεύγουν την επίσκεψη στο γιατρό με κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία. Δείτε ωστόσο, με ποιους αυτό-ελέγχους μπορεί κάθε άνδρας να τσεκάρει την κατάσταση της υγείας του.

Read more

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Προστατίτιδα (Άρθρο)

Η προστατίτιδα ή το λεγόμενο σύνδρομο της προστατίτιδας είναι ένα σύνολο από νοσολογικές οντότητες που παρουσιάζουν ορισμένοι άνδρες εμφανίζοντας κοινά ουρολογικά, περιγεννητικά και περιπρωκτικά συμπτώματα αλλά διαφορετικούς αιτιολογικούς παράγοντες, διαφορετικά εργαστηριακά ευρήματα και που απαιτούν τελείως διαφορετική θεραπευτική αντιμετώπιση.

Read more


connect

get updates