Πως η γυμναστική σε βοηθάει

Η γυμναστική μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και θεραπεία της ψωρίασης καθώς βοηθάει να ελέγχεις το βάρος σου, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους πάσχουν από ψωρίαση. Η παχυσαρκία και τα παραπάνω κιλά οδηγούν σε χρόνια φλεγμονή η οποία μπορεί να χειροτερέψει την ψωρίαση.  Το σώμα τείνει να παράγει περισσότερα λιπώδη κύτταρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή αυτή γεγονός που κάνει ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο του βάρους σου.

Η άσκηση εκτός από το ότι σε βοηθάει να ελέγχεις το βάρος σου βελτιώνει και την καρδιακή σου λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα τα οποία έχουν μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας στα άτομα με ψωρίαση.

Η πρόκληση της γυμναστικής 

Σου αρέσει η γυμναστική ωστόσο ντρέπεσαι να εμφανίζεις τα χέρια και τα πόδια σου σε κοινή θέα. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο άνθρωποι με ψωρίαση να επιλέγουν να βγαίνουν λιγότερο και να περιορίζουν τις αθλητικές τους δραστηριότητές προκειμένου να αποφύγουν τους αδιάκριτους και τα περίεργα βλέμματα.  Ωστόσο η γυμναστική μπορεί να είναι πραγματικά μια πρόκληση αφού αθλητικοί τραυματισμοί που μπορεί να προκληθούν στο δέρμα μπορεί να χειροτερέψουν την ψωρίαση.  Ο ιδρώτας σε περιοχές όπως στο στήθος, στη βουβωνική χώρα και στις πτυχώσεις των κοιλιακών προκαλεί έξαρση των συμπτωμάτων της ψωρίασης. Τέλος η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις ιδιαίτερα σε όσους πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα.