ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Αυτό το Forum είναι για όσους ενδιαφέρονται για ζητήματα υγείας που άπτονται στα Αυτοάνοσα.

Μέσα από αυτή την ενότητα θα έχετε πρόσβαση σε ενδιαφέροντα άρθρα από την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία αλλά και από καταξιωμένους Έλληνες ιατρούς.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις με άλλους που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με εσάς. Μπορείτε να δημοσιεύσετε μια προσωπική σας εμπειρία που πιστεύεται ότι θα είναι χρήσιμη στα άλλα μέλη της κοινότητας.


Τι επιπλοκές μπορεί να έχω από την κοιλιοκάκη; (Άρθρο)

Όταν πάσχεις από κοιλιοκάκη έχεις τεράστιο πρόβλημα με τη γλουτένη. Για ανεξήγητο λόγο η γλουτένη επιτίθεται στο ανοσοποιητικό σου σύστημα γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ότι μόνο διατροφικά.  Προκειμένου να το προλάβεις θα πρέπει να υιοθετήσεις ένα διαιτολόγιο χωρίς γλουτένη για να αρχίσει η κατάσταση του εντέρου σου να βελτιώνεται.

Read more

Έχω Ψωρίαση, η γυμναστική μου κάνει καλό; (Άρθρο)

Έχεις σίγουρα ακούσει πως η γυμναστική σε βοηθάει στην αντιμετώπιση της ψωρίασης.  Έχεις όμως σοβαρούς ενδοιασμούς μήπως η γυμναστική σου προκαλέσει κάποια έξαρση ή ακόμη μπορεί να αισθάνεσαι άβολα να γυμνάζεσαι δημόσια.

Read more

Αντιμετώπιση της ψωρίασης (Άρθρο)

Η ψωρίαση είναι μια γενοδερματοπάθεια, σχετίζεται δηλαδή με γονίδια που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά και υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου. Πιθανόν να ενεργοποιείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το stress, το οινόπνευμα, οι διατροφικές συνήθειες, οι λοιμώξεις, αλλά και κάποια φάρμακα.

Read more

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι μπορεί να έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα (Άρθρο)

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια σοβαρή αυτοάνοση νόσος που προσβάλλει τις αρθρώσεις και άλλα μέρη του σώματος. Είναι όμως πολλές φορές δύσκολο να εντοπιστεί, επειδή τα συμπτώματα μπορεί να μιμηθούν εκείνα άλλων ασθενειών.

Read more

Σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή)* (Άρθρο)

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων. Πρόκειται για καταστάσεις στις οποίες υπάρχει σταδιακή καταστροφή της μυελίνης, του περιβλήματος των νεύρων που βοηθά στην προστασία αυτών καθώς και στη μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Read more

Θυρεοειδής, γλουτένη και κοιλιοκάκη (Άρθρο)

Ένας σημαντικός αριθμός ασθενών με αυτοάνοση θυρεοειδική νόσο έχει επίσης κοιλιοκάκη. Η σύνδεση μεταξύ της κοιλιοκάκης και της αυτοανοσίας του θυρεοειδούς είναι επιστημονικά καλά εδραιωμένη. Τι είναι όμως η κοιλιοκάκη και τι η γλουτένη; Πώς και πόσο μπορούν να επηρεάσουν το θυρεοειδή σου;

Read more

Τι είναι η κοιλιοκάκη; (Άρθρο)

Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου.

Read more


connect

get updates