Ήξερες ότι πολλά νοσήματα συνδέονται με τη διατροφή σου;

Ήξερες ότι...

Η διατροφή που ακολουθούμε είναι καθοριστική και θεωρείται προληπτικό μέσο για διάφορα προβλήματα υγείας όπως παχυσαρκία, καρδιοπάθειες, διαβήτη ακόμη και για τον καρκίνο.

Ένας δυνατός οργανισμός με θωρακισμένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να προσφέρει προστασία από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι και σοβαρότερες παθήσεις αφού βοηθά τον οργανισμό να ενισχύσει τη φυσική άμυνά του. Επιπλέον, όλοι έχουμε θέσει σαν στόχο κάποια στιγμή στην ζωή μας να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες είτε με σκοπό την απώλεια βάρους είτε για την βελτίωση της υγείας μας αλλά λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν τελικά να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα διατροφής για μεγάλο χρονικό διάστημα και να πετύχουν τους στόχους τους.

Τι όμως χρειάζεται για να μην αποπροσανατολιζόμαστε από τον στόχο που έχουμε θέσει; 

Συγκεκριμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Αποφύγετε έτοιμες δίαιτες που μπορείτε να βρείτε σε περιοδικά , στο ίντερνετ ή από φίλους και συμβουλευτείτε έναν ειδικό που θα σχεδιάσει ένα πρόγραμμα διατροφής ειδικά για εσάς 

Αργά σταθερά βήματα. Οι απότομες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και στις διακυμάνσεις του βάρους στρεσάρουν τον οργανισμό. 

Ρεαλιστικοί στόχοι. Θέστε εφικτούς στόχους ανά μικρά χρονικά διαστήματα (π.χ. απώλεια ενός κιλού σωματικού βάρους την εβδομάδα) που η επίτευξη τους θα σας δίνει το κίνητρο να συνεχίζετε την προσπάθεια και να μην αποθαρρύνεστε. 

Επιβράβευση. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας μετά την επίτευξη των μίνι στόχων που έχετε θέσει (πχ. με 2 κουταλιές από το αγαπημένο σας γλυκό που σας έχει λείψει) 

Βρείτε σύμμαχο. Είναι πιο εύκολο να αλλάξετε συνήθειες μαζί με κάποιον άλλον, είτε αυτός είναι ο σύντροφος σας είτε συγγενής ή φίλος.

Σωματική άσκηση. Η γυμναστική μας βοηθήσει όχι μόνο στην απώλεια βάρους και στην βελτίωση της υγείας αλλά και στην ψυχολογία μας , ενώ παράλληλα μας εκπαιδεύει να πειθαρχούμε στους προσωπικούς μας στόχους. 

171012_MC_SMCampaign_DietHealthControl_3FB.jpg

Βοήθησε να διαδώσουμε το μήνυμα. Share μέσω των προσωπικών σου λογαριασμών εδώ

 

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates