Τελικά βοηθάνε τα cranberries στην ουρολοίμωξη; (Άρθρο)

Έχεις προφανώς ακούσει ότι τα cranberries βοηθάνε στην πρόληψη της ουρολοίμωξης, ωστόσο δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

Κάποιες έρευνες έχουν βρει ότι το να πίνει κανείς χυμό από cranberries ή το να παίρνει κάψουλες (συμπληρώματα διατροφής) cranberries μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ουρολοίμωξης ειδικά στις γυναίκες που είναι περισσότερο επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις. Υπάρχουν βέβαια και έρευνες που δείχνουν πως τα cranberries δεν είναι αποτελεσματικά για όλους και σίγουρα δεν μπορούν να θεραπεύσουν την ουρολοίμωξη από την οποία πάσχεις.  Επιπλέον, καμία έρευνα δεν έχει αποδείξει πόση ποσότητα και για πόσο διάστημα θα πρέπει να παίρνεις cranberries  προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ουρολοίμωξη.

Πιθανολογείται ότι τα συστατικά που περιέχουν τα cranberries αλλάζουν τη μορφή των βακτηρίων με αποτέλεσμα αυτά να μη μπορούν να παραμείνουν στο ουροποιητικό σύστημα ή πάλι τα συστατικά των cranberries να δημιουργούν ένα λείο μανδύα στα τοιχώματα του ουροποιητικού που δυσκολεύουν τα μικρόβια να αναπτυχθούν.

Να θυμάσαι ότι τα cranberries εξαιτίας της οξύτητάς τους μπορεί να μην ενδείκνυνται για κάποιους ανθρώπους.  Καλό είναι να αποφεύγονται από άτομα τα οποία έχουν προβλήματα με πέτρες στα νεφρά, καθώς τα cranberries διαθέτουν οξαλικά άλατα τα οποία βοηθούν στη δημιουργία της.  Επιπλέον, εάν λαμβάνεις αγωγή με βαρφαρίνη θα πρέπει να τα αποφεύγεις καθώς παρενεργούν και μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία.  Εάν σου αρέσει ο χυμός από cranberries  βεβαιώσου ότι δεν ενοχλεί το στομάχι σου και εάν θέλεις να πάρεις συμπληρώματα διατροφής συμβουλέψου οπωσδήποτε προηγουμένως τον γιατρό σου.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates