Δωρεάν προληπτικός έλεγχος καρκίνου παχέος εντέρου και ορθού 15-19 Μαϊου


Τo Metropolitan Hospital θέλοντας να τονίσει την αξία και τη σημασία της πρόληψης, προσφέρει ένα δωρεάν προληπτικό έλεγχο καρκίνου του παχέος εντέρου. Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος ισχύει από 15-19 Μαϊου για τα 10 πρώτα μέλη της κοινότητας Metropolitan Connect που θα κλείσουν ραντεβού μέσω της διαδικτυακής κοινότητας και περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση κολονοσκόπησης.

Παρακαλώ συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα που ακολουθεί και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν ώστε να κλείσουμε το ραντεβού σας. Η εξέταση αφορά άτομα που δεν έχουν προηγούμενο σχετικό ιστορικό νοσηλείας. Τα ραντεβού, αναλόγως της διαθεσιμότητας θα ορισθούν στο χρονικό διάστημα από 15 έως 19 Μαίου 2017. 


Check_Appointment.png


Καρκίνος Παχέος Εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μια νόσος που θεραπεύεται. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Στην περίπτωση αυτή, η επιτυχής αντιμετώπιση της νόσου ξεπερνά το 90%.  Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο δεύτερος πιο συχνός και πιο θανατηφόρος καρκίνος στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.  Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 άτομα προσβάλλονται κάθε χρόνο από καρκίνο του παχέος εντέρου και η συχνότητα της νόσου αυξάνει με γρήγορο ρυθμό.

Οι παράγοντες κινδύνου είναι:

  • Η μεγάλη ηλικία.
  • Το θετικό οικογενειακό ιστορικό για καρκίνο και πολύποδες στο παχύ έντερο.
  • Η διατροφή φτωχή σε φυτικές ίνες και πλούσια σε λίπη και τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας.
  • Η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία.
  • Ο σακχαρώδης διαβήτης.
  • Το κάπνισμα και το αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες.
  • Οι φλεγμονώδεις καταστάσεις του εντέρου, όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn.
  • Ορισμένες κληρονομικές διαταραχές που επηρεάζουν το παχύ έντερο.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να προληφθεί και η κολονοσκόπηση αποτελεί τον καλύ­τερο τρόπο διάγνωσης των πολυπόδων (πρόλη­ψη). Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικα­νικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας όλα τα άτομα (άνδρες και γυναίκες) ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών, που δεν πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα και δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου ανήκουν στην ομάδα χαμηλού κινδύνου για την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα άτομα αυτά πρέπει να υποβάλλονται σε κολονο­σκόπηση κάθε δέκα χρόνια από την ηλικία των 50 ετών, ώστε να προφυλαχθούν από τη νόσο.

Οι ασθενείς που παρουσιάζουν θετικό οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου πρέπει να υποβάλλονται περιοδικά σε κολονοσκόπηση, μετά την ηλικία των 40 ετών ώστε να διαγνωσθεί έγκαιρα η νόσος ή να αφαιρεθούν τυχόν υπάρχοντες αδενω­μα­τώ­δεις πολύποδες. Επίσης, ασθενείς που έχουν ήδη χειρουρ­γηθεί για καρκίνο παχέος εντέρου ή για πολύποδες του παχέος εντέ­ρου, πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδικό έλεγχο (1-3 χρόνια) για την αφαίρεση νέων πολυπόδων και την πρόλη­ψη ανάπτυξης νέου καρκίνου.


Inform_Friends_Check.png


Γίνε μέλος της Κοινότητας Metropolitan Hospital Connect

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates