ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΘΜΑ


Προετοιμαζόμαστε και διαχειριζόμαστε σωστά τις αλλεργίες 
Προλαμβάνουμε το Άσθμα


Περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από άσθμα, ενώ περίπου 250.000 άνθρωποι πεθαίνουν από άσθμα κάθε χρόνο.  Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφεται αύξηση της συχνότητας του άσθματος και των αλλεργιών. Υπολογίζεται ότι 7-10% των ανθρώπων πάσχουν από άσθμα, με σημαντικές βέβαια διαφορές μεταξύ των χωρών, καθώς παίζουν ρόλο γενετικοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες,  ενώ το 25-30% του πληθυσμού παγκόσμια υποφέρει από αλλεργίες. 

Στόχος της εκστρατείας μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από άσθμα και αλλεργίες μέσα από μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης.

Η εκστρατεία στοχεύει όχι μόνο να αυξήσει τον βαθμό ευαισθητοποίησης  απέναντι στα προβλήματα αλλεργιών και άσθματος αλλά και μέσω της εκπαίδευσης να ενημερώσει σωστά τους ασθενείς και το περιβάλλον τους και να επισημάνει τους σωστούς τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλούνται από το άσθμα ή τις αλλεργίες και που οδηγούν συχνά σε σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία των ατόμων με τέτοιου είδους προβλήματα.   


Πρόγραμμα Δράσης 

Το πρόγραμμα δράσης μας περιλαμβάνει πληθώρα εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλου για τους πάσχοντες αλλά και για το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον.  Το πρόγραμμα υποστηρίζεται επιστημονικά από τις εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες του Metropolitan Hospital οι οποίες θα εμπλουτίζουν συνεχώς την βιβλιοθήκη μας με ό,τι νεότερο από την διεθνή βιβλιογραφία και έρευνα. Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει επίσης σειρά σεμιναρίων για ασθενείς και γονείς με παιδιά που πάσχουν από άσθμα ή αλλεργίες και που στοχεύουν να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν για τις βέλτιστες πρακτικές στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών.  


Τελευταίες εξελίξεις από την διεθνή βιβλιογραφία και συζητήσεις μεταξύ των μελών 

Επιλέγοντας την ενότητα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ έχετε πρόσβαση σε ενδιαφέροντα άρθρα από την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία αλλά και από καταξιωμένους Έλληνες ιατρούς. Επιλέγοντας την ενότητα ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ μπορείτε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις με άλλους μου μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με εσάς. Μπορείτε επίσης να δημοσιεύσετε μια προσωπική σας εμπειρία που πιστεύεται ότι θα είναι χρήσιμη στα άλλα μέλη της κοινότητας.

Subpage_Library.jpg Subpage_Discussions.png  


Ενημερωτικό υλικό και πρακτικές συμβουλές για την πρόληψη, διάγνωση και διαχείριση του άσθματος 

Ενημερωθείτε για τα συμπτώματα του άσθματος, την διαδικασία που ακολουθείται για την διάγνωση του, τις διαθέσιμες θεραπείες καθώς και για πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας. 

Resourses_Athma_1.png Resourses_Athma_2.png Resourses_Athma_3.png  


Ενημερωτικό υλικό και πρακτικές συμβουλές για την πρόληψη, διάγνωση και διαχείριση των αλλεργιών 

Ενημερωθείτε για τις αλλεργίες, την διαδικασία που ακολουθείται για την διάγνωση τους, τις διαθέσιμες θεραπείες καθώς και για πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητα σας. 

Resourses_Allergies_1.jpg Resourses_Allergies_2.png Resourses_Allergies_3.png 


Organise.png

Recruite.png


Γίνε μέλος της Κοινότητας Metropolitan Hospital Connect

connect

get updates