Η ενημέρωση είναι...όπλο!

blog-_thyroid__82853839.jpg
Διαταραχές θυρεοειδούς: Πώς επηρεάζουν την καρδιά

Αυτός ο μικρός αδένας σε σχήμα πεταλούδας που ονομάζεται θυρεοειδής έχει τόσο μεγάλη σημασία για την υγεία μας... Ελέγχει πολυάριθμες σωματικές λειτουργίες, αφού οι ορμόνες που απελευθερώνει επηρεάζουν τον μεταβολισμό, τον καρδιακό παλμό και όχι μόνο. 

Read more

Τι προκαλεί την διαταραχή του εμμηνορρυσιακού κύκλου

 833E6B41DBDD87FF1BD041FDF361D921.jpg

Ο φυσιολογικός κύκλος των 28 ημερών είναι λίγο-πολύ σταθερός κάθε μήνα, με μικρές αποκλίσεις σε κάθε γυναίκα της τάξης των 2 ή 3 ημερών. Τυχαίνει ωστόσο μέσα στο έτος ένα ποσοστό γυναικών να διαμαρτύρεται για ξαφνική καθυστέρηση ή και απώλεια περιόδου, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ή παθολογία. 

Read more

Πώς να προστατεύσετε την ευαίσθητη περιοχή από λοιμώξεις το καλοκαίρι

 shutterstock_72686647_(2).jpg

Όλες οι γυναίκες περιμένουμε με ανυπομονησία τις διακοπές, για να ξεκουραστούμε, να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα και να περάσουμε λίγες ημέρες χαλάρωσης. Οι λοιμώξεις και οι φλεγμονές των γεννητικών οργάνων  καραδοκούν για να μας χαλάσουν την διάθεση και να μας ταλαιπωρήσουν. 

Read more

Πρόπτωση μήτρας

shutterstock_337533878.jpg

Πρόπτωση μήτρας είναι μία πάθηση κατά την οποία η γυναικεία μήτρα χαλαρώνει και γλιστράει έξω από την φυσιολογική της θέση. Η μήτρα μπορεί να γλιστρήσει αρκετά και να πέσει μερικώς μέσα στον κόλπο δημιουργώντας έναν αισθητό όγκο ή μάζα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται μερική πρόπτωση. 

Read more


connect

get updates