ΓΥΝΑΙΚΑ & ΥΓΕΙΑ

Αυτό το Forum είναι για όσους ενδιαφέρονται για ζητήματα υγείας που άπτονται στην Υγεία της Γυναίκας.

Μέσα από αυτή την ενότητα θα έχετε πρόσβαση σε ενδιαφέροντα άρθρα από την παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία αλλά και από καταξιωμένους Έλληνες ιατρούς.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε συζητήσεις με άλλους που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες με εσάς. Μπορείτε να δημοσιεύσετε μια προσωπική σας εμπειρία που πιστεύεται ότι θα είναι χρήσιμη στα άλλα μέλη της κοινότητας.


Πώς αντιμετωπίζονται τα οστεοπορωτικά κατάγματα (Video)

Ο Διευθυντής Τμήματος Παιδοορθοπαιδικής και Σπονδυλικής Στήλης, Μάριος Λυκίσσας, μας δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τα οστεοπορωτικά κατάγματα.


Μετά την επέμβαση για καρκίνο του μαστού ποιές είναι οι ενδεδειγμένες θεραπείες?

Ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού Βασίλειος Βενιζέλος απαντάει για το ποιές είναι οι ενδεδειγμένες θεραπείες μετά από την επέμβαση για καρκίνο του μαστού


Πότε πρέπει να κάνω μαστογραφία?

Ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού Βασίλειος Βενιζέλος απαντάει στην ερώτηση για το πότε πρέπει να κάνουμε μαστογραφία.


Αποτιτανώσεις. Μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργική επέμβαση?

Ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού Βασίλειος Βενιζέλος μας εξηγεί για το πώς μπορούν οι αποτιτανώσεις να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργική επέμβαση.


Σκολίωση: Μια κυρίως γυναικεία πάθηση (Video)

Ο Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής, Γεώργιος Σάπκας, μας παρουσιάζει τη σκολίωση ως μία πάθηση που επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες.


Πώς αντιμετωπίζουμε τα ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (Άρθρο)

Τι μας προκαλεί εξάψεις; Ο καφές, το αλκοόλ, η ζέστη στο δωμάτιο που βρισκόμαστε, το άγχος όλα είναι πολύ συχνοί και πιθανοί παράγοντες. Πώς αντιμετωπίζουμε όμως την έξαψη;

Read more


Η ενημέρωση είναι...όπλο! (Άρθρο)

Διαταραχές θυρεοειδούς: Πώς επηρεάζουν την καρδιά;

Αυτός ο μικρός αδένας σε σχήμα πεταλούδας που ονομάζεται θυρεοειδής έχει τόσο μεγάλη σημασία για την υγεία μας… Ελέγχει πολυάριθμες σωματικές λειτουργίες, αφού οι ορμόνες που απελευθερώνει επηρεάζουν τον μεταβολισμό, τον καρδιακό παλμό και όχι μόνο.

Read more

Τι προκαλεί την διαταραχή του εμμηνορρυσιακού κύκλου (Άρθρο)

Ο φυσιολογικός κύκλος των 28 ημερών είναι λίγο-πολύ σταθερός κάθε μήνα, με μικρές αποκλίσεις σε κάθε γυναίκα της τάξης των 2 ή 3 ημερών. Τυχαίνει ωστόσο μέσα στο έτος ένα ποσοστό γυναικών να διαμαρτύρεται για ξαφνική καθυστέρηση ή και απώλεια περιόδου, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ή παθολογία. 

Read more

Πώς να προστατεύσετε την ευαίσθητη περιοχή από λοιμώξεις το καλοκαίρι (Άρθρο)

Όλες οι γυναίκες περιμένουμε με ανυπομονησία τις διακοπές, για να ξεκουραστούμε, να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα και να περάσουμε λίγες ημέρες χαλάρωσης. Οι λοιμώξεις και οι φλεγμονές των γεννητικών οργάνων  καραδοκούν για να μας χαλάσουν την διάθεση και να μας ταλαιπωρήσουν. 

Read more


connect

get updates