Πρεσβυωπία: Το Μεγάλο Πρόβλημα! Μπορεί να διορθωθεί;

Η πρεσβυωπία παρουσιάζεται συνήθως στην ηλικία των 45 ετών και είναι η αδυναμία του οφθαλμού να μπορεί να εστιάζει σε κοντινή απόσταση, πχ διαβάσματος.

Η πρεσβυωπία ήταν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια το τελευταίο απόρθητο κάστρο της Διαθλαστικής Χειρουργικής.

Read more

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: Πόσο επικίνδυνη είναι;

Η Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια είναι μία από τις πιο συνηθισμένες επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη. Περίπου το 20% των διαβητικών πάσχει από κάποια μορφή διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, η οποία αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα και σωστά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αλλοιώσεις στον βυθό του ματιού με τελικό αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της όρασης, που μπορεί να καταλήξει και σε τύφλωση.

Read more

Πώς γίνεται η επέμβαση καταρράκτη?

download.jpeg

Η πιο συγχρονη επέμβαση καταρράκτη στις μέρες μας ονομάζεται FLACS (Femto Laser Assisted Cataract Surgery), πραγματοποιείται με την χρήση του υπερσύγχρονου Femtosecond Laser και συσκευών υπερήχων που διαθέτει το Νοσ. Metropolitan και γίνεται μέσα από μία πολύ μικρή τομή δύο χιλιοστών. 

Read more

Ο καταρράκτης εμφανίζεται πλέον και σε νέα άτομα.

Cataractsurgery.jpg

Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φυσικού φακού του ματιού. Η θόλωση αυτή, έχει ως αποτέλεσμα την προοδευτική μείωση της όρασης. Είναι μία πολύ κοινή πάθηση που συνήθως παρουσιάζεται στην τρίτη ηλικία. Τα τελευταία χρόνια όμως, ο καταρράκτης εμφανίζεται σε όλο και νεότερες ηλικίες.

Read more

Γλαύκωμα: Ο ύπουλος εχθρός της όρασης

shutterstock_174358790.jpg

Το γλαύκωμα είναι μια σχετικά συχνή πάθηση του οφθαλμού, η οποία προκαλείται κυρίως από αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση. Η υψηλή ενδοφθάλμια πίεση καταστρέφει προοδευτικά το οπτικό νεύρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις εκτός από την αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση, το γλαύκωμα σχετίζεται και με την κακή αιμάτωση του οπτικού νεύρου. 

Read more


connect

get updates