Αντιμετώπιση της ψωρίασης

blog-psoriasis_174169535.jpg

Η ψωρίαση είναι μια γενοδερματοπάθεια, σχετίζεται δηλαδή με γονίδια που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά και υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί κάποια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου. Πιθανόν να ενεργοποιείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το κάπνισμα, το stress, το οινόπνευμα, οι διατροφικές συνήθειες, οι λοιμώξεις, αλλά και κάποια φάρμακα. 

Read more

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι μπορεί να έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα

 Blog-Arthritis_235313275.jpg

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια σοβαρή αυτοάνοση νόσος που προσβάλλει τις αρθρώσεις και άλλα μέρη του σώματος. Είναι όμως πολλές φορές δύσκολο να εντοπιστεί, επειδή τα συμπτώματα μπορεί να μιμηθούν εκείνα άλλων ασθενειών.

Read more

Σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή)*

blog-Multiple_Sclerosis_121656952.jpg

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων. Πρόκειται για καταστάσεις στις οποίες υπάρχει σταδιακή καταστροφή της μυελίνης, του περιβλήματος των νεύρων που βοηθά στην προστασία αυτών καθώς και στη μετάδοση των νευρικών ώσεων. 

Read more

Θυρεοειδής, γλουτένη και κοιλιοκάκη

blog-gluten_497522578.jpg

Ένας σημαντικός αριθμός ασθενών με αυτοάνοση θυρεοειδική νόσο έχει επίσης κοιλιοκάκη. Η σύνδεση μεταξύ της κοιλιοκάκης και της αυτοανοσίας του θυρεοειδούς είναι επιστημονικά καλά εδραιωμένη. Τι είναι όμως η κοιλιοκάκη και τι η γλουτένη; Πώς και πόσο μπορούν να επηρεάσουν το θυρεοειδή σου; 

Read more

Τι είναι η κοιλιοκάκη;

blog-celiac_disease_290850896.jpg

Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία (κάτι που ο οργανισμός δεν ανέχεται) στη γλουτένη, πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού είναι η παραγωγή αντιγλιαδινικών αντισωμάτων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του εσωτερικού τοιχώματος του λεπτού εντέρου. 

Read more


connect

get updates