Τι πρέπει να τρώω μετά το έμφραγμα; (Άρθρο)

Ο Διευθυντής Επεμβατικής Καρδιολογίας, Μιχαήλ Ζαΐρης μας απαντάει.

Ο ασθενής μετά από το έμφραγμα του μυοκαρδίου, συνιστάται να υιοθετεί το Μεσογειακό τύπο διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε περισσότερα δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και ψάρια, ενώ πρέπει να τρώτε λιγότερο κρέας. Προτείνεται το λευκό κρέας (π.χ., κοτόπουλο) 1 φορά την εβδομάδα και το κόκκινο κρέας (π.χ., μοσχάρι) 1 φορά κάθε 2η εβδομάδα. Τα βούτυρα και τα πλούσια σε λίπος τυριά δεν συνιστώνται, ενώ το μαγείρεμα πρέπει να γίνεται με ελαιόλαδο, αλλά και αυτό όχι σε υπερβολικές ποσότητες. Το αλάτι πρέπει να αποφεύγεται, όπως και τροφές πλούσιες σε αυτό (π.χ., ελιές, φέτα, αλίπαστα). Το μαγείρεμα στον ατμό στην κατσαρόλα ή στο φούρνο είναι αποδεκτά αλλά τα τηγανητά πρέπει να αποφεύγονται. Βέβαια ιδιαίτερης σημασίας έχει η απώλεια σωματικού βάρους σε υπέρβαρους ασθενείς σε επίπεδα που θα καθοριστούν από τον καρδιολόγο σας. Η απώλεια αυτή μπορεί να επιτευχθεί με το συνδυασμό άσκησης και κατάλληλης διατροφής.

Be the first to comment

Please check your e-mail for a link to activate your account.

connect

get updates